2008 METAIS  RUGSĖJO MĖNESĮ VEIKLĄ PRADĖJO „MERGINŲ KLUBAS”.

Merginų klubas kiekvienais metais sulaukia  miesto merginų susidomėjimo,

todėl kasmet susiburia 2 skirtingos merginų  grupės, kurios rinkosi 2011 metais pirmadieniais ir trečiadieniais  16 val.

maziukes img_0127 img_0803 img_0113

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

p9230284 p9230283

KAS yra merginų grupė?

Merginų grupė yra popamokinės veiklos forma, tinkanti daugumai merginų.

Šioje grupėje suteikiama galimybė būti savimi,  geriau pažinti save,  susirasti   draugių, užsiimti mėgstama veikla.

KO siekiama merginų grupėje?

Dalyvaujant merginų grupėje labai svarbi bendravimo ir pasitikėjimo atmosfera, gerai leidžiamas laikas.  Tačiau taip pat labai svarbu,  kad merginų grupių veikla turėtų savo tikslus.

Tikslai gali būti formuluojami įvairiai. Iš esmės organizuojant merginų grupės veiklą siekiama:

  • Stiprinti merginų pasitikėjimą savimi bei sąmoningumą.
  • Išryškinti merginų stipriąsias puses.
  • Suteikti merginoms galimybę atrasti savyje tai, kas teigiama, ir mokyti tuo pasinaudoti.
  • Suteikti merginoms galimybę tobulėti, išreikšti save per šokį, muziką, teatrą, pokalbį, kūrybą ir kt.
  • Dalyvaujant ir vadovaujant veiklai, mokyti merginas demokratijos.
  • Padėti merginoms įveikti visus sunkumus, susijusius su paauglystės periodu.

img_0642

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

img_4680 ssssssssssp9230297

VERTYBĖS, KURIOMIS VADOVAUJAMĖS…

Pasitikėjimas ir įsipareigojimas

Po pirmojo susitikimo sudaromas kontraktas arba abipusis susitarimas, kuriame numatoma, kaip grupė dirbs,  kur ir kada vyks susitikimai ir t.t. Tam, kad grupės dalyvės jaustųsi saugiai, turi būti priimti dalyvavimo ir paslapčių saugojimo pasižadėjimai.

Dalyvavimo pasižadėjimas – tai pasižadėjimas lankyti grupės užsiėmimus ir pranešti, jei kas negali dalyvauti bei pateikti to priežastį. Vien nenoras dalyvauti nėra pakankama priežastis. Paslapčių saugojimo pasižadėjimas reiškia, jog dalyvis negali, būdamas už grupės ribų, pasakoti, kas ir ką yra sakęs ar koks yra vieno ar kito dalyvio požiūris.

Pokalbiai, vykstantys susitikimų metu, yra atriboti nuo vertinimo, t. y. kiekviena mergina gali turėti bet kokią nuomonę. Tokiu būdu sudaromos sąlygos išsakyti savo ir išgirsti kitų nuomonę, nesibaiminant, kad bus pasijuokta ar sulaukta kvailų komentarų.

 Grupės dalyvės pačios pasirenka kuo užsiimti.

p9230296 aaaaaap9230288

Viena grupė gali išbandyti įvairias praktinės veiklos sritis, kita  – sėdėti ir diskutuoti svarbiais gyvenimo klausimais, trečioji – rengti pažintinius vizitus bei pasikviesti svečių.

Daugelis merginų noriai derina visas čia išvardytas  veiklos sritis ir todėl grupių susitikimai būna įvairaus pobūdžio.

KĄ galima veikti kartu?

Susitikimų pradžioje merginos  paprašomos parašyti penkias temas, kuriomis jos norėtų diskutuoti bei penkis dalykus, kuriais jos norėtų užsiimti. Atsižvelgiant į šiuos pageidavimus vėliau sudaromas temų sąrašas, numatytas visam pusmečiui. Keletas temų paliekama laisvų,   kad susitikimų metu būtų galima nagrinėti aktualijas arba daugiau laiko skirti jau aptartoms temoms.

Fiziniai užsiėmimai: įvairios sporto šakos,  fiziniai žaidimai.

Pokalbių temos: Aplinka. Išvaizda. Grožis. Mirtis. Tėvai. Sveikata. Pasitikėjimas savimi. Mokykla. Horoskopai, burtai, sapnų aiškinimas. Darbas. Nusikalstamumas, bausmės ir moralė.  Reklama.  Seksualumas. Dietos. Žiniasklaida. Ateitis. Kitos kultūros – kultūrų sandūros. Draugystė, draugai. Priekabiavimas. Pagalba – paramos organizacijos. Psichologinė savigyna. Ekonomika. Meilė. Vaikinai. Svoris. Idealai. Priklausomybė. Alkoholis. Narkotikai.  Smurtas.  Prievarta. Ir kitos….

Organizacinė veikla: rengti įvairias parodas;  praktinius užsiėmimus, seminarus ir kursus, pvz.: pirmosios pagalbos kursus;  mokytis kūno kalbos,  masažo, plaukų priežiūros; pasigaminti kosmetikos; klausytis muzikos; rengti pažintinius vizitus (į įvairias organizacijas, konsultacines tarnybas,  restoranus  ir pan.),  pasikviesti svečių, žymių žmonių.

Kūrybinė veikla:  fotografuoti, groti, vaidinti, kurti šou ar miuziklus, lipdyti iš gipso, piešti ant stiklo, užsiimti batikos darbais, gaminti žaisliukus, piešti, gaminti maistą (įvairių kultūrų),  daryti keramikos darbus, rašyti ir skaityti knygas,  eiles,  darytis makiažą,  gamintis kosmetiką,  darytis papuošalus,  rengti parodas,  siūti,  filmuoti.

Atsisveikinimas

Grupių gyvavimo trukmė skiriasi. Vienos merginų grupės gyvuoja pusę metų, kitos gi – keletą metų.

 Grupės veiklai užbaigti surengiamas kas nors šventiško, kad prisiminimai apie tai išliktų visą gyvenimą. Galima suruošti vakarienę,  iškylą ar stovyklą.  Grupėje dalyvavusioms merginoms  įteikiami diplomai…