DIANA BROWN,

JUC Renginių organizatorė

Jaunos mamos kviečiamos įsitraukti į įdomias veiklas

Druskininkai jau kuris laikas tituluojamas miestu, kuriame gera auginti vaikus. Vis daugiau jaunų šeimų keliasi gyventi čia, tad natūralu, kad paslaugų vaikams bei tėvams poreikis labai didėja. Užsienyje idėja burti tėvų grupes,  organizuoti jų veiklą yra labai populiari, egzistuoja kūdikių žaidimo kambariai, mamų grupės ir pan. Atsižvelgiant į tai, ir kilo  idėja plėsti JUC veiklas įtraukiant į jas naują jaunimo grupę – jaunas mamas, auginančias vaikučius namie.

Druskininkų jaunimo užimtumo centras turi naujas, erdvias patalpas, kurios rytiniu dienos metu, kol jaunimas mokosi, yra  ne tokios užimtos. Taigi, jau nuo rugsėjo mėn. kelis kartus per savaitę  šalia  centro galima išvysti daugybę vaikiškų vežimėlių, surikiuotų pirmame aukšte, bei  išgirsti nebūdingus vietai garsus – mažų vaikučių gugavimus, juoką, o kartais ir  verksmus.

Per pastaruosius du su puse mėnesio jau organizuoti  susitikimai su specialistais – apie pagrindinius maisto derinimo principus (vedė Lina Grigienė), psichologinius vaikų iki dviejų metų poreikius (vedė Jona Kirkauskienė), apie sportavimą namuose (Inga Kostina).

img_8491__medium_.jp_86

 Kiekvieną savaitę mamos sportuoja choreografijos salėje, dalyvauja aerobikos treniruotėse, jau vyko ir lavinamųjų žaislų gamyba – gaminti sensoriniai buteliukai, padedantys vaikams susipažinti su skirtingomis tekstūromis, garsais, pojūčiais.

Inicijuotas draugiškas  projektas „Pati sau svarbiausia“, kurio pagrindinė idėja yra padėti jaunoms mamoms daugiau prisiminti savo, ne tik vaikų  poreikius, ir skirti laiko sau – savo sveikatos, nuotaikos gerinimui.

img_8501__medium_.jp_60

Tyrimais įrodyta, kad dalyvaudamos tokioje veikloje, moterys pamiršta buitinius rūpesčius, pakeičia įprastinę namų aplinką, bendrauja, dalijasi patirtimi, atsipalaiduoja ir pailsi. Kartais smagu tiesiog išgerti puodelį kavos, paplepėti su kitomis moterimis, o esant reikalui ir gauti pagalbą ar naudingos informacijos.

Tas, kurios dar tik planuojate prisijungti, kviečiame susisiekti tel. 53056 arba el. paštu renginiai@juc.lt su renginių organizatore Diana ir sužinoti daugiau apie planuojamas mamų klubo veiklas.

Prisijunkite. Susidraugaukime. Ir smagiai praleiskime laiką. VISADA ESATE LAUKIAMOS.

JAUNŲ MAMŲ KLUBO ŠVENTINIS VAKARAS

Diana Brown,JUC Renginių organizatorė

img_3035__medium___2_71

Pirmadienio vakarą prieš pat Kalėdas į Druskininkų jaunimo užimtumo centrą  rinkosi Jaunų mamų klubo organizuojamos šventės  dalyviai.

Vakarą pradėjęs Druskininkų mero pavaduotojas Linas Urmanavičius sveikino su Šv. Kalėdomis ir  linkėjo druskininkiečių šeimoms paprastų, bet svarbių ir gražių dalykų –  kad būtumėt visi sveiki, laimingi, kad jūsų šeimose vyrautų santarvė. Savo linkėjimus vice meras užtvirtino saldžia dovana ir įteikė didelį šakotį.

Centro direktorė Aušra Nedzinskienė padėkojo  Druskininkų visuomenės sveikatos biurui – nuolatiniam mūsų veiklų partneriui ir draugui. Šis kalėdinis vakaras – ne išimtis. Biuro direktorė Evelina Raulušaitienė organizavo linksmą proto mūšį suaugusiems vakaro dalyviams.

Aušra Nedzinskienė taip pat džiaugėsi, kad  vis daugiau ir daugiau mamų įsitraukia į organizuojamas veiklas, pačios jas inicijuoja arba padeda įgyvendinti renginius.

Štai, Aurelija Tankelevičienė, kuri nuo pat rugsėjo mėnesio lankosi Druskininkų jaunimo užimtumo centre, džiaugiasi, kad turi vietą, kurioje gali susitikti kitas mamas, susidraugauti su jomis. Jaunai moteriai svarbu, kad dukrytė Gabrielė čia bendrauja su kitais panašaus amžiaus vaikais.  Aurelija prisidėjo prie renginio rėmėjų paieškos, būtent  jos dėka kažkam atiteko Druskininkų gydyklų įsteigti dovanų kuponai.

Ieva Stasytienė, kuri į šventę atėjo su visa šeima, teigė buvusi nustebinta prizų gausos, rėmėjų, kurie dovanojo daug dovanų. Tai tikrai skatino dalyvauti organizatorių parengtose užduotyse bei žaidimuose. Moteris sakė, kad vakaro metu susipažino su keletu kitų šeimų ir žada su jomis toliau draugauti. „Pirmą kartą tokio tipo renginy dalyvavom, labai patiko programa, nesitikėjom, kad ir mes, vaikučių tėvai, būsim taip stipriai įtraukti“.

 Virginija Palačionienė su vyru Arūnu Druskininkuose apsigyveno prieš metus. Šeima į šventę atėjo kartu su savo dviem dukrytėmis. „Dalyvavome žaidimuose, ir namo išsinešam gerą prizą – apsilankymą miško muziejuje „Girios aidas“, būtinai keliausime ten su visa šeima“.

img_3061__medium___2_18

Iš tiesų, vakaro metu, organizuota daug linksmų užduočių – šokių, vaidinimų, žaidimų suaugusiems, ir mažiesiems.  Žaidimus vaikams organizavo neseniai iš Anglijos į savo gimtąjį miestą gyventi grįžusi, Diana Grušauskaitė. Ten moteris daugiau nei 10 metų dirbo pradinių klasių mokytoja, taigi įdomią darbo su vaikais patirtį su kaupu panaudojo šventės metu. Vaikai aplink zujo kaip bitutės, juo labiau, kad Kalėdų senelis atsinešė pilną maišą dovanų.

Puikiais kalėdų seneliais taip pat tapo mūsų miesto verslininkai ir organizacijos, dovanojusios gausybę prizų. Esame labai dėkingi mūsų rėmėjams: Druskininkų urėdijai, ir jos vadovui Zenonui Naujokui, kuris dovanojo apsilankymą visai šeimai į Miško muziejų „Girios aidas“; Kokteilių  barui CoCo už pakvietimus apsilankyti klube bei koncerte; greito maisto užkandinei BOBO už dideles skanias šeimynines picas; Kavinei COFFEE-INN už kvapnias ir skanias kavos dovanas; Druskininkų gydyklų direktoriui Kęstučiui Ramanauskui už dovanų kuponus sveikatinimo procedūroms; Restoranui ROMNESA už dar vieną didelį ir skanų šakotį; šokių studijos DOSADO vadovui Povilui Lapinskui tai, kad dovanojo privačią šokio pamoką; Tomai Paulauskaitei – už proginio makiažo dovanų kuponą.

 Vakaras buvo puiki proga druskininkiečius jungti bendrai veiklai. Jaunos mamos vis drąsiau iškelia savo idėjas, mokosi jas įgyvendinti. Tas, kurios prie mūsų dar nespėjo prisijungti, po Naujų metų kviečiame sekti informaciją ir įsijungti į įdomias veiklas.

dsc_1540_resize__med_55